top of page

Als violiste ben ik actief in diverse ensembles, en doe ik mee aan verschillende projecten. Vaak gaat het om klassieke muziek. Zo heb ik het Andantino uit het derde vioolconcert van Saint-Saëns uitgevoerd. Hierbij werd ik begeleid door Symfonisch Collectief Breda. Een Bredaas amateurorkest onder leiding van Geert Schrijvers. Bij dit orkest ben ik zelf tevens concertmeester.

Dit zelfde orkest heeft mij begeleid bij het werk Romanza Andaluza van Pablo Sarasate. De bewerking van de begeleiding is gemaakt door Paul van der Mast. 

Marie de Thouars viool Breda violiste viooldocent vioolles

Welke muzieksoort of stijl ik ook speel, ik ben ontzettend dankbaar voor de goede klassieke basis die ik heb meegekregen van mijn docenten op het conservatorium. Ik heb genoten van de grote werken die we hebben uitgevoerd met het conservatoriumorkest, zoals Symfonie Fantastique van Berlioz en Prokofievs Romeo en Julliete ouverture.

Ik doe ook graag mee aan optredens waarbij lichte muziek centraal staat. Dat is vaak erg verfrissend, en de overlapping van klassiek en pop brengt vaak een prettige sfeer met zich mee.

Het filmpje hiernaast is van het Trouw Kerstconcert 2016 met Diggy Dex en Paul de Munnik met het nummer "Laten we dansen". Zij worden hierbij begeleid door Guido´s Orchestra o.l.v. Guido Dieteren.

Ook in kleinere bezettingen, zoals enkel viool met piano, speel ik graag. Dat vergt een nauwe samenwerking, en veel oefening, maar laat ook veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng in het geheel. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een stuk wat ik samen met pianist Guillermo Quintero Rojas heb uitgevoerd in de grote kerk te Breda. Het is een meditatief, maar ook een heel puur en breekbaar stuk.

Sinds 2018 speel ik mee bij de Eftelingmuzikanten.
Dat is ontzettend leuk om te doen en voor mij een leerzame ervaring. Dit filmpje is gemaakt in de zomer van 2019. 

bottom of page